STORE nyheder!

5 faktorer til hypertrofi!

Bruger du timer og atter timer i træningscenteret uden nogle synlig fremgang i styrke og udseende? Så er der helt sikkert en eller flere gode grunde til det! Her har jeg samlet 5 faktorer, som kan påvirke din træning og manglende resultater:

1. træningsprograms type

I vægttræning er der ikke én måde der er bedst, mange er af den overbevisning at 3-split er den eneste vej til muskelvækst – dette er ikke korrekt! Om du vælger fullbody, 2-split eller 3-split afhænger af forskellige årsager som træningstilstand og tiden du har til rådighed. Dine resultater afhænger altså ikke af programtype du vælger men hvordan du træner!
Er du nybegynder anbefaler man fullbody-programmer, da split-programmer kræver mere erfaring samt viser undersøgelser bedst resultater med nybegyndere der rammer hver muskelgruppe 2-3 gange i ugen!

Fullbody er altså for nybegyndere samt folk der træner 2-3 gange i ugen, 2-split er for folk der har mere træningserfaring samt træner minimum 4 gange i ugen, 3-split er for folk der træner 6 gange i ugen.

2. Pauser mellem sæt 

Det er vigtigt at holde den rigtige hviletid mellem sæt for at sikre, at kroppen er klar til næste sæt (som et batteri der skal genoplades). Pause-tiden mellem sæt afhænger bl.a. af hvor mange gentagelser du tager, nedenfor kan du se en vejledning til tiden mellem sæt:

Intensitet Pausetid
20 + 30 sekunder
10-20 1 minut
6-10 1-2 minutter
3-5 2-3 minutter
1-3 +3 minutter

Husk dette er kun en vejledning, der er andre faktorer der kan spilde ind.

3. Mangel på mad!

At opbygge muskelmasse (og piger, dette gælder også booty) kræver rigtig meget mad! Mange tror at de spiser nok, og føler måske endda at de spiser meget, men gennemgår man deres kost og kosten sammensætning er dette ofte ikke tilfældet… Ligesom man ikke kan bygge et hus ud af ingenting, kan man heller ikke opbygge kroppen ud af ingenting – så et kalorieoverskud er altså vejen frem til større muller!

4. For meget cardio!

Slutter du din træning af med 30 minutter på løbebåndet? Dette kan være en dårlig investering hvis du ønsker muskelvækst, da det hurtigt bliver en kamp om ressourcer! Mange undersøgelser har vist, at konditionstræning før styrke har en mindre indflydelse på din styrketræning hvorimod efter har en stor indflydelse! Konditionstræning er altid en god ide i moderate mængder da det har en række sundhedsmæssige fordele, men i direkte forbindelse med styrketræning kan det have negative konsekvenser og altså resultere i færre resultater.

5. Du træner for meget

Ligesom man kan træne for lidt, kan man også træne for meget. Overtræning sker hvis træningsbyrden er for stor, i forhold til hvad kroppen kan holde ud. Overtræning viser sig bl.a. ved træthed, udmattethed, rastløshed, søvnbesvær, nedsat styrke, depression, manglende appetit og flere.
Er du nervøs for, at du har ramt (eller er ved at ramme) stadiet overtræning er det et must at skrue ned for træningen og evt. tage 1-2 ugers komplet hvile!

Der er mange flere faktorer som kan spilde ind på manglende resultater, vælger man at investere i en personlig træner er dette noget træneren vil have fokus på og modarbejde.

img_1106

img_1635

img_1517

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STORE nyheder!