Grove gullerodsboller i muffinsform!
Kostvejleder og personlig træner
Ingredienser:
Til 19 boller
- 6 dl vand
- 50 gram gær
- 200 gram gulerod (fintrevet)
- 3 æggehvider
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Sødemiddel (alm. sukker eller andet sødemiddel)
- en lille smule kardemomme
- 170 gram havregryn (finthakket)
- 50 gram rismel
- 260 gram speltmel
- 10 gram hørfrø
Fremgangsmåde:
Lun vand og de revne gulerødder i en kasserolle til det er ”lille finger varmt”, kom vand i en skål og opløs gæring heri. Tilsæt salt, sødemiddel og evt. kardemomme, tilsæt æggehvider og havregryn og rør godt rundt. Tilsæt rismel og speltmel.
Lad dejen hvile 15-30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader, smør/pensl muffinsformen med lidt olie og kom en smule hørfrø i bunden af hver muffinsform. Kom en tilpas mængde dej i hver og drys evt. med lidt revet gulerod. Bag bollerne i ovnen til de er gyldne.
Energifordeling pr. Bolle:
Kalorier: 111
Kulhydrat: 21 gram
Heraf sukkerarter: 0 gram
Fiber: 1 gram
Fedt: 1 gram
Protein 4 gram
Ingen kommentarer endnu