Tema: madpakker, madpakker, madpakker
Efterhånden er langt de fleste startet i skole, på arbejde eller på studie hvilket også for langt de fleste betyder lange og travle dage! For mange kan madpakken være en kedelig og træls affære, får man den endelig lavet er den er enten for kedelig til at spise ellers glemmer man den på køkkenbordet.Jeg er sikker på vi alle har været der, og for mange betyder det, at man tyr til mere usunde alternativer i de omkringliggende butikker, kantiner ell. lign.!
Dette kan man sagtens gøre en gang i mellem i en snæver vending, men bliver det til hver dag kan det altså hurtigt mærkes på vægten, energiniveauet og ens generelle sundhed! I løbet af en lang dag hvor man skal være på er det super vigtigt med en sund og næringsmæssigt rigtig kost, for selvom man måske ikke er fysisk aktiv bruger kroppen stadig masser af energi på at holde sig i gang og indlære ny viden!
Personligt bruger jeg selv “foodprep”, som egentlig bare betyder, at jeg forbereder min mad et par dage frem af gangen. På den måde er maden klar til lige at tage med, jeg forbereder lækkert, indbydende mad (efter min mening), kommer et kølelegeme ned til maden og pludselig er madpakken gået fra at være forfærdelig til dagens højdepunkt!
Madpakke ideer:
Her kommer et par ideer til en mere indbydende madpakke, som kan holde sig i flere dage i køleskabet:
- Fuldkornsris, krydret kylling, lækre grøntsager og dressing/ketchup
- Kyllingefrikadeller (opskrift her), bagte rodfrugter, krydrede kartofler og dressing/ketchup
- Omelet med grønt og kylling
- Bagt laks, fulkornsris, lækre grøntsager og hytteost
- Krydet kylling, søde kartofler og broccoli (eller andre grøntsager)
- Salat med tun/kylling/skinke, grov bolle (opskrift her), nødder og dressing/ketchup
- Bagt hokkaido, stegt, krydret oksekød og en salat
- Tortillas med lækkert fyld
- Krydret kødsovs med salat og grov brød/kartofler ell. lign.
Gode huskeregler:
Et par gode huskeregler til en lækker madpakke:
- Hav altid et kølelegeme klar i fryseren og kom det sammen med maden. På den måde holder maden sig frisk og lækker!
- Hav en lille bøtte med dressing/ketchup/hytteost ell. lign. med til selve madpakken, på den måde undgår du at gå død i grøntsagerne!
- Lav det samme til aftensmad dagen før, så slår du “to fluer med et smæk”.
- Lav madpakkerne til 2-3 dage frem, det sparer dig en masse tid!
- Hav altid sunde snacks med til mellemmåltiderne, så du undgår de usunde fristelser når (lækker)sulten melder sig! Dette kan f.eks. være nødder, skyr, frugt, grøntsagsstænger, en proteinbar (læs mere omkring barer her), proteinpandekager eller knækbrød/riskiks/grov bolle med magert kødpålæg.
Billede-ideer:
Ris, kylling og broccoli
Grøntsager, æg, tun og sød kartoffel
Salat, kalkun, kyllingedelle og knækbrød
Ris, kylling, grønt og mandler
Kyllingedeller, bønner, bagte rodfrugter, rødløg og hokkaido, agurksalat og knækbrød
Marineret kylling, hokkaido, spejlæg og riskiks
Bagte kartofler/porer, lækker salat og kyllingedeller
Oksekødsbøf, hokkaido, sødkartoffel, aubergine og broccoli
Ingen kommentarer endnu