Lækre kanelsnegle!

Vægten er bare et (skide) tal!

…… må man godt bande på en blog? Hvis ikke er det her en retfærdig undtagelse.

Hvis der er én ting, jeg har brugt ufatteligt meget tid på i min tid som spiseforstyrret, så er det vægten! Hver dag var “veje dag” og hver dag skulle den gerne sige mindre end dagen forinden, jeg husker hvordan jeg lå i min seng og ventede på, at bruseren skulle gå i gang på badeværelset, det betød nemlig, at min mor var gået i bad og så kunne jeg snige mig ind på vægten uden at blive opdaget.
Hvad vægten sagde fik betydning for hele min dag, jeg kunne blive fuldstændig panisk og hysterisk hvis ikke vægten var faldet, og omvendt kunne jeg flyve på en sky hvis den var faldet. Det er sygt at tænke på, sygt hvor meget et skide tal på en plade kan betyde.

Der er sket meget siden dengang, i dag vejer jeg mig stort set aldrig og hvis jeg gør er det kun for at sikre mig, at det går i den rigtige retning (at jeg ikke taber mig). I stedet bruger jeg min sunde fornuft og noget så simpelt som et spejl – og desuden hvis tøjet sidder som det plejer, så er det et ret godt tegn på, at man nok vejer ca. det samme 😉

Jeg oplever ofte folk der skriver til mig og spørger til min vægt, jeg svarer dem ikke – eller jo det gør jeg, men jeg besvarer ikke deres spørgsmål med et tal. For hvad jeg vejer har intet at gøre med hvad en helt anden person burde veje, folk med præcis samme vægt og højde kan se vidt forskellige ud afhængig af fysik, genetik og generelle levemåde. Der er desværre ikke en magisk vægt til tydelige mavemuskler eller perfekte lår (hvis de altså findes).

Det jeg vil frem til er, at vægten i sig selv ikke siger noget om dig. Det tal der står på vægten er bare et tal der indikere din samlede vægt – knogler, muskler, organer, væske, føde osv.. Er du muskuløs vil du skulle veje mere fordi muskler vejer, har du lige drukket et glas vand inden, vil du veje mere fordi vandet vejer osv.

Nedenfor ses et bevis på hvor lidt tallet på vægten egentlig indikere:

14808712_10207166751957604_1423607946_oimg_1106

  1. juli: ca. 50 kilo
  2. oktober: ca. 56 kilo

Hvad er din holdning til tallet på vægten, og lader du dig påvirke? 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre kanelsnegle!