Grove gullerodsboller i muffinsform!

Vejen til gode proteiner!

Alle ved at kød er en god og effektiv kilde til protein, men faktisk er der rigtig mange andre fødevarer som også gemmer på en masse proteiner! Efterhånden er det blevet mere og mere populært at blive vegetar og/eller veganer, jeg har stor respekt for dem der gør det, og der er ingen tvivl om, at et mindre kødforbrug gavner miljøet, men jeg må også ærligt indrømme at jeg (uanset hvor gerne jeg ville det) aldrig bliver hverken vegetar eller veganer. Men her er en lille ”protein guide” så man i det mindste kan skære lidt ned på kødforbruget.

Fisk og skaldyr:

Fisk og skaldyr indeholder ca. 20 gram protein pr. 100 gram, hvilket svarer temmelig præcist til den mængden i kød og som vi ved er fisk også en perfekt kilde til bl.a. omega 3 fedtsyre og D-vitamin.

Nødder:

Nødder er endnu en god vej til protein, mandler og jordnødder indeholder faktisk mindst ligeså meget protein som kød! Nødder er energitætte, men indeholder også en lang række gode nærringstoffer for kroppen.

Mejeriprodukter:

Vidste du at mælk er én af de bedste proteinkilder? Ikke kun skyr, men de fleste mejeriprodukter indeholder massere af gode essentielle aminosyrer og er dermed en super god proteinkilde.

Æg:

Æg er proppede med god næring, og indeholder ca. 6 gram protein pr. Æg. Æggeblommen har et ryg for at forhøje kolesteroltallet, men så længe man spiser varieret og har en moderat forbrug er der ingen grund til ikke at spise æg.

Bælgfrugter:

Bønner, ærter, linser osv. er stærke proteinkilder og nogle bælgfrugter indeholder ligeså meget protein som kød og fisk! Desuden har bælgfrugter et højt fiberindhold, mineralindhold og vitaminindhold.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove gullerodsboller i muffinsform!