Weekend-luksus menu
Kostvejleder og personlig træner
I går aftes (lørdag) gjorde vi lidt mere ud af middagen her hjemme, ikke fordi vi havde noget specielt af fejre, men fordi at det indimellem bare skal være lidt mere lækkert!
Til forret fik vi friskbagt ciabattabrød med røget laks, dild og citron. Til hovedret fik vi marineret skinkesteg fra slagteren, en stor salat, årets første kartoffelmos og en lækker kryderet sauce!
Her kommer opskriften på hovederetten:
Ingredienser – kødet:
- 1 dl. Soya
- 1 dl. Rødvin
- 1 dl. vand
- 1 lille dåse tomatpure
- 1 spsk. brun farin
- Revet frisk ingefær (ca. 1 tsk.)
- 1 tsk. Chili sauce (koncentreret chili)
- 1 fed hvidløg i tern
- Tørret timian og basilikum
- 1 skinkesteg (andet kød kan også bruges)
Ingredienser – kartoffelmos:
- 2 kg. bagekartofler
- 1/2 knoldselleri
- 2 forårsløg
- 1/3 bundt purløg
- 3 spsk. cremefraiche (5 %)
- 1-2 dl minimælk
- Salt og peber
Ingredienser – salat:
- Romaine salat (andet kan også bruges)
- Ærter
- blomme tomater
- Agurk
- Rød peber
- Rødløg
Ingredienser – kryderet sauce:
- Lidt selleri
- 1/2 rødløg
- 1-2 dl af marinaden fra kødet
- Fløde
- Minimælk
- Rødvin
- Boullionterning
- Jævner
- Kulør
Fremgangsmåde – kødet:
- Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål
- Kom kødet i en stor pose og hæld marinaden ved
- Vend kødet i marinaden og lad det ligge i min. 1 time
Fremgangsmåde – kartoffelmos:
- Skær kartofler og selleri i tern
- Kog kartoflerne og sellerien indtil de er meget møre
- Hæld vandet fra og kom kartoflerne og sellerien tilbage i gryden
- Mos grøntsagerne med et piskeris, når de er næsten mos tilsættes cremefraiche, mælk, salt, peber og finthakkede forårsløg + purløg.
- Smag til og sæt den tilbage på lav varme (1-2) indtil den skal spises.
Fremgangsmåde – salat:
- Tø ærterne op i varmt vand
- Snit alle grøntsagerne i den ønskede størrelse
- Bland salaten og top med rødløg
Fremgangsmåde – sauce:
- Steg selleri og rødløg i lidt olie
- Tilsæt marinaden fra kødet, rødvin og fløde under omrørning
- Tilsæt en boullionterning, lidt jævner og evt. minimælk
- Smag saucen til inden den serveres
Velbekomme!
Min hund siger også lige “hej” 🙋🏽
Det ser godt nok lækkert ud!