Kartoffelpie, sprød kylling og frisk salat!
Kostvejleder og personlig træner
Her den anden dag lavede min mor og jeg denne super lækre aftensmad, vi trængte begge to til en ny måde at spise kartofler på og denne kartoffelpie var et kæmpe hit for os begge! Her kommer opskriften:
Ingredienser:
Til 4 personer + rester
Kartoffelpie:
- 5 hele æg
- 4 æggehvider
- Purløg (fint hakket/klippet)
- Krydderier: chili, salt, peber og paprika
- 3 bagekartofler (groft revet)
- 2 løg (groft revet / fint hakket)
Kylling:
- 4 kyllingefileter
- ½ pakke røget skinke/parma skinke
- Krydderier: salt og paprika
Salat:
- ½ Romaine salat
- Frosne ærter (optøet)
- Agurk
- Tomat
- mozzarella
Fremgangsmåde:
Kartoffelpie:
- Riv kartoffel og løg
- Pisk æg, hvider og krydderier sammen
- Smør en tærteform med smør/olie
- Fordel kartofler og løg i bunden og hæld æggemassen over
- Kom tærten i en 200 grader varm ovn
- Lad dem bage i 1 time
- (hold øje med at æggemassen ikke bliver brændt på toppen, hvis dette er ved at ske kan man komme sølvpapir over tærten).
Kylling:
- Skær hver filet over i 2
- Vikl skinke rundt om hver kyllingestykke og krydder fileterne
- Pensl kyllingen med lidt olie og steg på grillen, panden eller i ovnen
Salat:
- Tø ærterne op i varmt vand
- Skær de resterende ingredienser ud i passende størrelse
- Bland hele salaten og top evt. med ost
Nærringsinformation:
Kartoffelpie pr. Stk.:
- Kalorier: 118
- Kulhydrat: 14,5 gram
- Heraf sukkerarter: 0,6 gram
- Fiber: 1,6 gram
- Fedt: 3 gram
- Protein: 7,4 gram
Ingen kommentarer endnu