Tema vitaminer - A, B1, C og D

Kartoffelpie, sprød kylling og frisk salat!

IMG_0943

Her den anden dag lavede min mor og jeg denne super lækre aftensmad, vi trængte begge to til en ny måde at spise kartofler på og denne kartoffelpie var et kæmpe hit for os begge! Her kommer opskriften:

Ingredienser:

Til 4 personer + rester

 Kartoffelpie:

  • 5 hele æg
  • 4 æggehvider
  • Purløg (fint hakket/klippet)
  • Krydderier: chili, salt, peber og paprika
  • 3 bagekartofler (groft revet)
  • 2 løg (groft revet / fint hakket)

Kylling:

  • 4 kyllingefileter
  • ½ pakke røget skinke/parma skinke
  • Krydderier: salt og paprika

Salat:

  • ½ Romaine salat
  • Frosne ærter (optøet)
  • Agurk
  • Tomat
  • mozzarella

Fremgangsmåde:

Kartoffelpie:

  • Riv kartoffel og løg
  • Pisk æg, hvider og krydderier sammen
  • Smør en tærteform med smør/olie
  • Fordel kartofler og løg i bunden og hæld æggemassen over
  • Kom tærten i en 200 grader varm ovn
  • Lad dem bage i 1 time
  • (hold øje med at æggemassen ikke bliver brændt på toppen, hvis dette er ved at ske kan man komme sølvpapir over tærten).

Kylling:

  • Skær hver filet over i 2
  • Vikl skinke rundt om hver kyllingestykke og krydder fileterne
  • Pensl kyllingen med lidt olie og steg på grillen, panden eller i ovnen

Salat:

  • Tø ærterne op i varmt vand
  • Skær de resterende ingredienser ud i passende størrelse
  • Bland hele salaten og top evt. med ost

 

Nærringsinformation:

Kartoffelpie pr. Stk.:

  • Kalorier: 118
  • Kulhydrat: 14,5 gram
    • Heraf sukkerarter: 0,6 gram
    • Fiber: 1,6 gram
  • Fedt: 3 gram
  • Protein: 7,4 gram

IMG_0940

IMG_0941

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tema vitaminer - A, B1, C og D