Ynglingsretten for tiden!
Kostvejleder og personlig træner
Sidder i toget på vej til København og fandt lige billedet frem af gårdagens aftensmad – som jeg heldigvis også har rester med af i dagens madpakke! I går stod menuen nemlig på grillede kyllingefrikadeller, men ovnbagte kartofler og lækker efterårssalat – MUMS altså. Så vil selvfølgelig dele opskriften med jer, her kommer den 👇🏼
Ingredienser:
Til 4 personer + rester
Kyllingefrikadeller:
- 1 kg kyllingefars
- 1 stor porre (meget fint skåret)
- Salt, spidskommen og paprika
Salat:
- ½ hokkaido
- 4 pastinakker/persillerødder (gulerod kan også bruges)
- Romaine salat (anden salat kan også bruges)
- 1 agurk
Kartofler:
- 1-1,5 kg. kartofler
- 1 stor porre
- 1 fed hvidløg
- Salt, paprika og cayennepeber
- lidt olie
Fremgangsmåde:
Kyllingefrikadeller:
- Skær porren meget fint
- Bland alle ingredienserne til en god fars
- Lad den stå i ca. 1 time på køl
- Form til en passende størrelse
- Steg på panden, i ovnen eller på grillen
Salat:
- Skær hokkaido og pastinak i små tern
- Kom dem i en pose med lidt vand/olie, salt og paprika, ryst posen så krydderierne bliver fordelt
- Kom dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. og lad dem køle af (de skal være kolde)
- Skær salat og agurk og bland det sammen i en skål
- Top salaten med hokkaido og pastinak
- Topper ofte min salat med syltede rødløg (- opskriften kommer op en af dagene)
Kartofler:
- Skær kartofler ud i ønsket størrelse
- Skær hvidløg fint
- Skær porrer ud i tykke stykker
- Kom alle ingredienser i en pose med lidt vand/olie og ryst posen.
- Kom det på en bageplade og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. (afhængig af kartoflernes størrelse)
Go´dag og velbekomme!
Ingen kommentarer endnu