Inspiration til en brysttræning

Opskrift på ny favorit middag!

Først og fremmest undskylder jeg for den længere periode med stilhed her på bloggen, jeg er i gang med min endelige eksamen til personlig træner-eksamenen og derfor går alt min tid med det.

Trængte dog til en pause fra læsningen og derfor tænkte jeg, at dele opskriften på en super lækker middag jeg lavede til familien den anden aften! Middagen stod på marineret fyldt kalkun, lækker salat, krydret sauce, dressing og ovnbagte kartofler:

Ingredienser:

Kalkun:

  • 1 kalkunbryst
  • 2 dl soja
  • 1 spsk. brunfarin (eller SØD)
  • Chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpure
  • Krydderier (brugte tørret ramsløg, basilikum, oregano og timian)
  • Forårsløg/porrer
  • Mozzarella

Salat:

  • Hjertesalat
  • Ærter (frosne)
  • Edamame bønner (også fra frost)
  • Gulerødder
  • Tomat (cherry)
  • Syltede rødløg

Ovn kartofler

  • Søde kartofler
  • Bagekartofler
  • Porrer

Kryddersauce:

  • Marinaden fra kalkunen
  • ½-1 dl. sjat mælk
  • Ca. 1 dl fløde
  • ½-1 dl. rødvin
  • 1 bouillonterning

Dressing:

  • cremefraiche 5 %
  • 1-2 spsk. ketchup
  • Forårsløg

Fremgangsmåde:

Kalkun:

  • Puds kalkunen af og skær ned på langs (2/3 igennem ca.), skær herefter ned fra hullet ud til hver side – så der er plads til fyldet.
  • Fyld kalkunen med godt med ost og porrer/forårsløg som er skåret fint ud.
  • Luk kalkunen med kødnåle og/eller kødsnor
  • Bland alle ingredienserne sammen til marinaden, kom marinaden i en pose og kom kalkunen heri.
  • Lig kalkunen på køl i et par timer (mindre kan gøre det).
  • Kom kalkunen på grillen eller steg i ovnen i et ovnfast fad (stegetid er 30-70 minutter).

Salat:

  • Skær alle ingredienserne ud i ønsket størrelse, tø ærter og edamame bønner op i varmt vand og bland salaten.
  • Top evt. salaten med syltede rødløg/nødder eller frø

Ovn kartofler

  • Skær kartofler og søde kartofler ud i ønsket størrelse
  • Skær porer ud i stykker
  • Kom begge ingredienser en pose, kom lidt vand, paprika og basilikum og ryst posen grundigt.
  • Kom kartoflerne ud på en bageplade og drys med salt
  • Bag i ovnen i 30-40 minutter

Kryddersauce:

  • Kog marinaden godt op så den buller-koger
  • Kom herefter de resterende ingredienser i og smag til med krydderier.

Dressing:

  • Skær forårsløg fint ud
  • Bland dressingen og kom den på køl.

img_1555

img_1556

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til en brysttræning