Dagens aftensmad…
Kostvejleder og personlig træner
….. Var virkelig god!
(Igen) i dag stod jeg for aftensmaden, jeg elsker at lave mad og elsker at bruge tid i køkkenet – nok noget der ligger til min mors side af familien generelt. I dag bestod menuen på marinerede skinkesnitsler, bagte krydrede rodfrugter/kartofler, en salat og en dressing! Det var et mega hit, så her kommer opskriften:
Ingredienser – 3 personer
Kødet:
- Skinkesnitsler (brugte økologiske, frilands)
- 1 dl soja
- 1 dl vand
- 1 spsk. olie (brugte mandelolie)
- 3 dråber røgelse
- 1 tsk. sødemiddel/sukker
- Koncentreret chili (købt i netto)
- Tørret ramsløg, tørret basilikum
- Paprika og tandoori-krydderi
Bagte grøntsager:
- 3 bagekartofler
- 3 gulerødder (mellem store)
- 3 pastinakker (mellem store)
- 4 rødløg
- ¼ knoldselleri
- Paprika, oregano, basilikum og salt
Salat:
- 2 hjertesalat
- Ærter
- ½ agurk
- 1 peberfrugt
- Tomater (brugte små cherry)
Dressing:
- 3-4 dl skyr
- 1-2 spsk. ketchup (bruger altid den sukkerreducerede fra Lidl)
- Finthakket purløg
Fremgangsmåde
Kødet:
- Bland soja, krydderier, vand, olie, chili og kom det i en pose
- Orden snitslerne og kom dem ned til marinaden
- Ryst posen og lad dem ligge i marinaden i min. ½ time
- Gril eller steg kødet (ca. 15 min.)
Bagte grøntsager
- Skær alle grøntsager i ca. lige store stykker
- Kom grøntsagerne ned i en pose sammen med lidt vand/olie og krydderier (undtagen salt)
- Kom grøntsagerne ud på en bageplade (med bagepapir), drys med salt og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min.
Salat:
- Skær salaten fint ud og vask
- Optø ærterne i varmt vand
- Skær de restende grøntsager i små tern
- Mix salaten sammen
Dressing:
- Bland skyr, ketchup og purløg sammen
- Stil dem på køl indtil der skal spises
Ingen kommentarer endnu