Årets bedste grøntsag!
Det er virkelig blevet efterår nu, vanterne er for længst fundet frem (i hvert fald i mit tilfælde) og brændeovnen er indviet!
Hvis der er én ting jeg elsker ved efterår så er det hokkaido – min absolut ynglings grøntsag!
Til dem der ikke lige helt har styr på hvad hokkaido er, så er det et spisegræskar som smager lidt alla sød kartoffel. Jeg bager det nærmest altid i ovnen med krydderier, det bliver lidt kartoffel agtig i konsistens og smager bare FANTASTISK! Ellers bruger jeg det til en lækker hokkaido-suppe, som jeg tidligere har givet opskriften på her
Ikke nok med den gode smag, så er næringsindholdet også super godt:
Pr. 100 gram:
– Kalorier: 26
– Kulhydrat: 6,5 gram
– Kostfibre: 1 gram
– Protein: 1 gram
– Fedt: 0,1 gram
Dog vil jeg sige at græskerne i år, ikke er lige så gode som normalt! Jeg tror det skyldtes de har fået for meget vand eller sådan noget, for de bliver ikke ligeså faste som normalt – hvilket er mega ærgelig! Håber de bliver bedre igen næste år! 🙏🏼
Skær græskarne ud (de kan sagtens spises med skal, skallen indeholder en masse smag og gode mineraler/vitaminer) fordel dem på en bageplade. Drys med ønskede krydderier (bruger altid basilikum, timian, oregano eller dild og tørrede chiliflager) samt salt. Bag i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader
– Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu