Tema: Er søvn overvurderet?

Hvordan spiser jeg?

Jeg beklager stilheden herinde de sidste par dage, jeg har haft en masse at se til og tiden har derfor ikke lige været der til at få skrevet på bloggen…. Jeg starter på PT (personlig træner) uddannelsen i morgen, men vil forhåbentlig have mere tid til at få skrevet lidt længere indlæg her på bloggen!

Efterhånden har en del spurgt indtil mine kostvaner og flere af jer efterspurgt et indlæg om hvordan min kost ser ud, så nu tænkte jeg, at det var på tide at lave et indlæg omkring mine kostvaner.

Jeg følger ikke en kostplan og følger heller ikke nogle bestemte retningslinjer indenfor kost, jeg spiser som jeg har lyst og når jeg har lyst. – En frihed som jeg nyder i fulde drag, efter fleres års mental fangeskab og strenge diæter forsaget af spiseforstyrrelsen.

Jeg går indenfor princippet “intet er forbudt” og bryder mig ikke om tanken om gode og dårlige fødevarer, alle fødevarer er gode og alle fødevarer er dårlige i overdrevne mængder – om det så er chokolade eller gulerødder. Faktisk har jeg engang levet af gulerødder i en periode, hvilket kun førte til mavepine og gul hud… – kan ikke anbefales!
Der er rigtig mange der er “bange” for at spise bare det mindste smule usundt, enten fordi de er bange for at miste kontrollen eller tror, at sukkerholdige fødevarer vil ødelægge deres træning. Sådan hænger det ikke sammen, jeg spiser såkaldt “usundt” flere gange i ugen, og det er ikke længere noget jeg tænker nærmere over. Det kan være alt fra en snickers, en portion is, chips, pebernødder kage eller noget helt andet, jeg nyder at kunne tage for mig til familie-arrangementer eller bare en stille eftermiddag derhjemme uden at skulle døje med dårlig samvittighed efterfølgende.

En typisk trænings-dag for mig (i forhold til mad) kan se sådan ud:

Morgenmad/preworkout: Røræg med grønt, riskiks med peanutbutter og et stort glas vand.

Postworkout (eftertræning): En shake (lavet på mælk), en banan og evt. nogle riskiks.

Frokost: Kylling, blandede grøntsager/rodfrugter, kartofler/ris og sukkerfri ketchup + nogle nødder.

Eftermiddag: Skyr med frugt og knækbrød med smør.

Aftensmad: Det vi får herhjemme, f.eks. grillet oksekød, kartofler, bearnaise og salat

Sen aften: En skål protein-grød (opskrift her) med skyr og en proteinbar

Jeg træner stort set altid om morgnen fordi det fungere aller bedst for mig, jeg er et mega A-menneske og har mest energi tidligt om morgnen. Desuden elsker jeg roen i centrene om morgnen inden det vælter ind med en masse mennesker og maskinerne hurtigt bliver optaget.

Hvad er din holding til kost og hvordan ser dine kostvaner ud? 

img_1335

img_1229

img_0709

img_0403

IMG_0620

 

2 kommentarer

 • Ved du ca. hvor mange kcal du får?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kostvejleder og personlig træner

   Ja jeg har en ca. ide om hvor mange jeg får, men tæller ikke kalorier 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tema: Er søvn overvurderet?