Når sygdom og personlighed smelter sammen, hvad så?

Årets fødselsdagsmenu – opskrifter!

Sidste weekend stod i fødselsdagens tegn, lørdag havde vi derfor inviteret den nærmeste familie til lækker buffet – og det var vist en succes! 🇩🇰
Skal du snart have gæster eller mangler du bare inspiration, kan jeg varmt anbefale denne menu, opskrifterne er under billedet og er til 15-17 personer. Ups. opskriften på desserten samt brødet kommer senere.

Menuen var som følgende:

  • Spinat/lakse roulade
  • Torsk i glas med store rejer
  • Grøn puré med rejer
  • Hjemmebagt brød
  • Grillet roastbeef
  • Marineret kyllingespyd
  • Kartoffel/selleri mos med peberfrugt
  • Farverig salat
  • Vinter salat med blåbær
  • Dressing
  • Hjemmelavede flødeboller
  • Cookies (verdens bedste)
  • Frugtfad

img_2061

Ingredienser
– 6 æg
– 900 gram frossen optøet spinat
– 1,5 dl mælk
– 1 tsk. salt
– Philadelphia
– Kold røget laks

Del æggehviderne fra æggeblommerne og pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer, salt, mælk og spinat sammen. Vend æggehviderne i spinat-blanding. Fordel dejen på to bageplader og bag i ovnen i ca. 10-15 minutter eller til en er gylden.
Når bundende er kølet helt af, smøres de med philadelphia og laksen fordeles. Rul rouladen så stramt som muligt, kom på køl og skær lige inden servering.

img_2062

Ingredienser
– 1,5 kilo torskefileter fra frost (optøet)
– 1 bøtte cremefraiche 9 %
– Sød chili
– Finthakket purløg og forårsløg
– Karry, salt, sukker
– 30 store rejer fra frost (optøet)

Damp torsken i ovnen med en lille klat smør, salt og peber på hver, lad torsken køle helt ned. Rør en dressing af cremefraiche, sød chili, purløg, forårsløg, karry, salt og en smule sukker, pil torsken i små stykker og rør herefter torsken i. Smag til og sæt på køl.
Varm en pande godt, kom de store rejer direkte på panden og steg i 2-4 minutter, sluk for panden og ven rejerne i en smule soja/sød chili. Sæt rejerne direkte på køl.
Anret torsken i glas og pynt af med 2 store rejer i hvert glas.

img_2060

Ingredienser
– 1 pose frosne ærter
– 1 broccoli-buket
– 1-2 fed hvidløg
– 1-2 dl cremefraiche
– Salt og sød chili
– 2 store bøtter rejer i lage

Skær broccoli-bukketerne fra stilken og damp broccoli og ærter. Snit hvidløget, kom de dampede grøntsager, hvidløg og cremefraiche i en foodprocesser og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og chili, kom puréen på køl. Skyld rejerne, fordel puréen i små glas og top med rejer.

img_2069

Ingredienser
– 1 Roastbeef
– Olie
– Salt og cayanne peber

Gnup kødet med olie og drys med salt og peber. Grill roastbeefen til den er 54 grader, lad den trække i 10 minutter og skær tyndt.

img_2067
Ingredienser
– 1600 gram kylling
– Soja
– Chili
– Flydende røgelse
– Tørret ramsløg, basilikum og oregano
– Hakkede tomater

Skær hver filet ud i 3-4 stykker. Bland marinaden og kom kyllingen ned deri, lad dem trække minumum 3 timer, kom kyllingen på spyd og gril eller steg i ovnen til de er gylde (gennemstegt).

img_2068
Ingredienser
– 2 poser bagekartofler
– 1/2 selleri
– 2 dl. cremefraiche 5 %
– 5 æggehvider (piskede stive)
– 2 peberfrugter
– 2-3 forårsløg
– Salt og peber

Kog kartofler og selleri helt møre, mos kartofler og selleri med cremefraiche, finthakkede peberfrugter og forårsløg. vend æggehviderne i mosen og smag til med salt og peber, fordel mosen i små folie-bakker og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter (200 grader) inden servering.

img_2066

Ingredienser
– 1 icebergsalat
– 3/4 ærter
– 1 agurk
– 500 gram tomater
– 2 røde peberfrugter

Snit og hak alle grøntsagerne ultra fint og bland til en stor salat. Top evt. med fetaost.

img_2065

Ingredienser
– 3 hjertesalater
– 1 agurk
– 1 broccoli
– 200 gram blåbær

Damp broccolien og køl af. Skær salat, agurk og broccoli fint, bland salaten og top med blåbær.

img_2071

Glæd jer til opskrift på disse basser der 👆🏼

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når sygdom og personlighed smelter sammen, hvad så?